Pages

Thursday, 27 June 2013

DAP BAKAL TUTUP BAZAR RAMADHAN

Bazar Ramadhan merupakan tempat terbaik untuk umat Islam di Malaysia mencari juadah berbuka puasa khususnya bagi mereka yang sibuk dengan urusan kerja. Bazar Ramadhan di Malaysia juga menjadi nyawa kepada para peniaga untuk meningkatkan ekonomi mereka sepanjang bulan puasa berlangsung.

Namun, dek kerasa sikap rasis dan tidak rasional yang melampau, hari ini sudah ada suara daripadan golongan cauvanist ultra-kiasu Cina DAP yang menggesa supaya bazar-bazar di seluruh negara ditutup dengan alasan, ia menyebabkan kesesakan lalu lintas yang teruk. 


Adakah kita masih mahu berkompromi dengan golongan ini? Tidak mustahil ia akan berlaku di Selangor dan Pulau Pinang menjelang Ramadhan yang akan tiba tidak lama lagi. BOIKOT BARANGAN CINA DAP!!!

PENYOKONG PR SESAT DOAKAN KEMATIAN YB BARISAN NASIONAL


Apa nak jadi dah ni. Makin sesat dan terpesong akidah para penyokong taksub Anwar Ibrahim. Nauzubillah.

Monday, 24 June 2013

IMEJ TAK SENONOH PADA BAJU ADAM ADLI, MANA SUARA GAMIS??


Makin rosak teruk budak-budak Anwar ni. Ini pun masih nak diangkat sebagai pejuang rakyat ke?

ELEMEN ZIONISME DALAM HIMPUNAN BLACKOUT 505

Makin melampau-lampau!

SB tak faham kenapa kumpulan pemuda yang rosak mental seperti dalam video di bawah ni masih bebas menyebarkan fahaman songsang mereka di dalam masyarakat kita.


Kumpulan pemuda ini menggelarkan diri mereka sebagai Angkatan Pembebasan Bangsa Malaysia. Turut serta dalam kumpulan ini malahan bertindak sebagai koordinator ialah Komrad Haizal, jurulatih PLKN yang pernah mengibarkan bendera Sang Saka Malaya pada malam kemerdekaan tahun lepas. 

Entah roh komunis mana yang telah meresap ke dalam otak budak-budak ni sampai rosak sebegini. Kita kasihan mereka kerana muda-muda lagi dah rosak jati diri. 

SB sangat-sangat berharap ada tindakan diambil ke atas mereka ini terutamanya terhadap Komrad Haizal yang hidup cari makan dengan PLKN. 


Info Sang Saka Malaya, klik SINI.

LAHANAT PAS UBAH SUAI AYAT QURAN!!

Ini bukti PAS rosakkan agama kita. Bukti yang cukup jelas dan nyata. Kenapa sampai ke tahap ini PAS menjual agama Islam?


Adakah PAS juga sudah menjadi seperti kumpulan Syiah yang sewenang-wenangnya menokok-nambah Al-Quran mengikut kemahuan mereka apabila berhujah?


Tuesday, 18 June 2013

BERITA GEMBIRA UNTUK KAUM ALJUBURI DI SELANGOR

Langkah penyelesaian atau penggalak?

Inilah berita yang ditunggu-tunggu oleh kaum al-juburi dan LGBT. Mereka tidak perlu takut-takut lagi atau berusaha terlalu keras mencari port untuk melampiaskan nafsu sekiranya hasrat kerajaan Selangor memisahkan rumah urut mengikut jantina ini menjadi kenyataan.

Ini je ke yang mampu difikirkan oleh seorang Exco Kerajaan Selangor? Kenapa tak perangi terus dengan menutup pusat-pusat pelacuran dan rumah urut haram yang tumbuh di merata-rata tempat di Selangor?

Keputusan memisahkan rumah urut mengikut kategori jantan betina (jantina) ini ternyata bakal mencetuskan lebih banyak masalah moral pada masa hadapan berbanding berusaha memeranginya secara total. Malangnya kerajaan negeri lebih memikirkan nasib periuk nasik tokeh-tokeh besar yang menjadi punca masalah ini di Selangor. 

Padan muka orang Selangor.

Tuesday, 11 June 2013

Monday, 10 June 2013

MACAI MEROYAN LAGI


Pelan-pelan kayuh lama-lama sampai. Pelan-pelan turun, lama-lama murahlah belaka. Terima kasih kerajaan Malaysia kerana mengaktifkan usaha murni ini.

GURU MELAYU HINA YANG DIPERTUAN AGONG DAN PRESIDEN PAS

Ini lagi seorang mangkuk yang tak faham adat bernegara di sebuah negara bernama Malaysia. Nama akaun Faceboooknya ialah Benz Ali. Boleh cari dan bantai cukup-cukup di atas sikap kurang ajarnya ini. Baru-baru ini, mamat ni keluarkan kenyataan yang amat biadap dengan menghina Yang DiPertuan Agong ketika sambutan Hari Keputeraan Baginda.

Antara kata-kata cacian yang digunakan termasuklah melabelkan Sultan Abdul Halim sebagai poyo dan membazirkan duit tanpa perlu bekerja.Berdasarkan carian di Facebooknya, mamat ni dipercayai seorang guru yang menganut fahaman sosialis tegar. Malah, dia juga terlibat menghasut para pelajarnya di sekolah supaya membenci kerajaan dan UMNO khususnya melalui kempen ABU yang digerakkan ketika waktu Pembelajaran dan Pengajaran (P&P).

Maklumat yang SB terima juga memaklumkan mamat ni begitu lantang mengutuk pimpinan utama PAS termasuk Presiden Tuan Guru Haji Hadi Abdul Awang di Facebooknya susulan tindakan Hadi Awang mengkritik Parti Sosialis Malaysia (PSM) dan keputusan PAS menentang calon PSM di kerusi Kota Damansara dalam PRU ke-13 yang lepas.

Anehnya, mamat ni tidak pernah ditenyeh oleh mana-mana aktivis atau penyokong PAS walaupun terang-terangan dia dan rakan-rakan menghina 'ulamak' PAS. Bayangkan kalau mamat ni ahli UMNO, apa reaksi yang akan diterimanya?

SB ingin berpesan kepada mamat ni rakan-rakannya, berhati-hatilah.. Gerak geri dan aktiviti kalian sentiasa dipantau.

PAS SEMAKIN MENUJU JALAN SYIAH


Selepas bermain wayang sana sikit sini sikit, akhirnya PAS memutuskan untuk menyertai Himpunan Blackout 505 walaupun sebelum ini, Ketua Dewan Ulamaknya, Datuk Harun Taib berkata PAS menerima keputusan Pilihan Raya Umum ke-13 yang lalu.

Individu yang bertanggungjawab mengheret PAS ke himpunan tersebut tidak lain dan tidak bukan pastinya tokoh pro-Syiahnya, Mat Sabu yang juga Timbalan Presiden. Dengan kuasa besarnya sebagai orang Nombor 2 dalam PAS itu, mudah bagi Mat Sabu mempengaruhi sebarang keputusan parti. Dalam hal ini, Mat Sabu ternyata lebih mengutamakan nafsu serakah Anwar Ibrahim berbanding keputusan Ketua Dewan Ulamaknya sendiri.

Tahniah PAS kerana sentiasa berubah dan bertransformasi sekaligus membuktikan parti anda ialah parti yang tidak pernah teguh dengan pendirian yang dibuat.

SB : Syaitan-syaitan demokrasi pasti bergembira.

BERITA SEGAR PAGI ISNIN - 10 MODEL KERETA TURUN HARGA

KUALA LUMPUR 9 Jun - Langkah kerajaan untuk menurunkan harga kereta secara berperingkat sebagai memenuhi aku janji dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 mula menampakkan hasilnya apabila 10 buah model kereta telah mencatatkan penurunan.

Bagi tempoh Januari hingga Mei tahun ini, beberapa model kereta daripada jenama Peugeot, Proton, Perodua, Volkswagen dan Honda masing-masing telah menyaksikan penurunan harga untuk fasa pertama.

Petanda awal positif ini jelas menunjukkan hasrat kerajaan menurunkan harga kereta sebanyak 20 hingga 30 peratus secara berperingkat sehingga 2017 bukan satu omongan kosong seperti yang digembar-gemburkan oleh sesetengah pihak.

Sepuluh model yang telah menurunkan tanda harganya di pasaran setakat ini ialah Peugeot 308 (11 peratus), Volkswagen Golf (7.1%), Viva (5.4%), Myvi (4%), Persona (3.8%), Alza (3.4%), Preve (3%), Honda Jazz Hibrid (2.5%), Saga (1.1%) dan Exora (0.7%).

Pelan penurunan harga itu dilaksanakan dengan memberikan pengurangan duti eksais secara berperingkat terhadap pengeluar kereta yang menggunakan lebih banyak komponen tempatan.

Ketua Pegawai Eksekutif, Institut Automotif Malaysia (MAI), Mohamad Madani Sahari berkata, cara itu adalah lebih baik daripada memberikan pengurangan duti eksais sekali gus atau secara mendadak.

Katanya, walaupun duti eksais sekarang berada di tahap sekitar 65 hingga 105 peratus, tetapi pada hakikatnya, jumlah duti eksais yang dibayar oleh pengeluar kenderaan pemasangan tempatan (CKD) hanyalah sekitar 40 hingga 50 peratus.

Menurutnya, pengeluar kenderaan CKD telah membuat aktiviti tambah nilai kepada komponen tempatan dan mereka layak mendapat pengurangan duti.

"Bagi kenderaan jenis diimport sepenuhnya (CBU) dari negara yang mempunyai FTA dengan Malaysia, import duti juga telah dikurangkan.

"Sebagai contoh kenderaan CBU dari negara-negara ASEAN telah pun menikmati insentif bebas duti import bermula 2010 lagi, manakala CBU dari Jepun dan Australia juga menikmati insentif sama secara berperingkat hingga 2016," katanya kepada Utusan Malaysia.

Madani berkata, kaedah pengurangan lain yang dirancang kerajaan adalah melalui liberalisasi industri automotif tempatan dan kaedah tekanan pasaran.

"Dari semasa ke semasa, pengeluar kenderaan, vendor bersama dengan kerajaan akan membuat inisiatif untuk memperkasakan daya saing sektor automotif untuk membantu mengurangkan kos operasi, sekali gus mempengaruhi harga akhir produk," jelasnya.

Beliau berkata, penurunan harga kereta di negara ini telah dilakukan tetapi kurang dirasai rakyat kerana mereka mengharapkan penurunan yang drastik dan mungkin beranggapan harga kereta tempatan boleh menjadi setara dengan harga di Thailand.

Katanya, kerajaan telah menerangkan bahawa penurunan harga kereta mestilah dibuat secara berjadual dalam masa lima tahun kerana perlu melindungi nasib rakyat yang telah memiliki kereta.

"Ini penting, penurunan terlalu tinggi memberi impak negatif terhadap harga kenderaan terpakai, kereta yang masih lagi berhutang dengan pihak bank, industri kereta terpakai, institusi perbankan dan pihak lain yang terlibat secara langsung.

"Penurunan secara drastik juga akan merugikan semua orang terutamanya orang awam yang telah mempunyai kenderaan dan mereka akan mendapat tamparan hebat kerana harga kenderaan mereka akan mengalami penyusutan harga yang teruk.

"Bagi pengguna yang masih berhutang dengan bank, sudah semestinya jumlah hutang mereka akan melebihi nilai kereta disebabkan susut nilai pasaran semasa. Situasi ini tidak baik untuk ekonomi negara," jelasnya.

Ditanya, apakah faktor yang menyebabkan rakyat tidak merasai penurunan harga kereta, beliau menjelaskan setiap pengeluar kenderaan mempunyai strategi pemasaran yang berasingan.

"Pada permulaannya, kebanyakan pengeluar membuat penurunan melalui rebat dan promosi tetapi setengah pengeluar telah mengurangkan harga kereta secara mutlak.

"Harga kereta dan penurunannya adalah tanggungjawab pengeluar kenderaan," tegasnya sambil menerangkan peranan kerajaan adalah merangka dasar yang memberi pulangan yang baik kepada semua pihak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Label

1+1 13 Mei 13 Mei 1969 1Malaysia 1Malaysia Brothers 1MDB 20 April 2013 206 A.Samad Said A380 Abdullah Ahmad Badawi ABIM Adam Adli AES Ahmad Awang AIC Aidlifitri Aiman Taslim Air Asia Airbus Akademik Akademik Pengajian Islam Akhlak Akidah Akmal Kamaruddin Akram Ikrami Akta 174 Akta Berhimpun Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) AkuJanji Al-Jazeera Alam Bina Ali Hamsa Alif Alvin Aman Aman Kampus Ambiga. A. Samad Said AMK Ammar Atan Amrin Buang Anak Anak Muda Sayang Negara Anarkisme Angkuh Annual Camping Annuar Musa Antarabangsa Anti ANWAR Anwar Ibrahim Anwarinas APCET Arab Saudi Asam Pedas Asmara Aspirasi Astronomi ATM AUKU Automotif Awam Azan Safar Azhar Idrus Azizan Razak AZLAN AZLAN LAZIM Azmin Ali Aznil Hisham Ba Babi Babi DAP Balik Pulau Bangkit Banglo Banjir BAPAK Bar Council Barat Barisan Nasional Barisan Nasional Selangor Barrack Obama BAWANI BB1M Belia Bentara Guru Benz Ali Berani Bernama BERNAS 2012 BERSIH BERSIH 2.0 BERSIH 3.O BERSIH KAMPUS Better Nation Biadap Biasiswa Biseksual Bisnes Black 505 Black Ops Blogger Blogger Kapak BN Boikot Boikot CINA DAP Bola Sepak Borneo BR1M Bukhairy Suffian Bukit Aman Bukit Gelugor Buku Jingga BUNGA RAYA Buzze Azam Calon Cap Ayam Cauvanis Chan Kon Yeow Changing Chauvanits Che Tom Yahya Chegu Bard China Doll Cikgu Cina CN AL-AFGHANI COMANGO Cukai Jalan Cybertroopers DADAH Dajjal Dakwah Dana DAP Dataran Merdeka Dato' Aidit Ghazali Datuk Fauzi Shaari Datuk Seri Mohd Bakri bin Mohd Zinin DATUK T DBKL Debat DEMA Democratic Islam Party DEMOKRASI Demonstrasi Demontsrasi Dewan Muslimah Pas Pusat Dewan Pemuda PAS Dewan Ulamak PAS Pusat DIP Diplomatik Dokumen Domestik Dong Zong DPPP Dr. Mazlan Ismail Dr. MiM Dr. Muhaimin Sulam Dr. Nasir Zakaria Dr.MAZA DRB HICOM DUN Kelantan Dyana Sofya DYMM YDPA Dzukifly Ahmad e-Undi EDIKOUP EKONOMI Enlighment ESKAY Ezam Mohd Nor Faekah Hussin Fahmi Reza Fahmi Zainol Fakta FAM Fasakh Fathul Bari Fatwa FELDA Filem Filiphina Filsuf Fitnah Fitnah PAS Flashmob Freedom Freemason Gaji Minimum GAMIS Ganas GASAK Gay Gelang Patah Gene Sharp George Soros Gerakan Harapan Baru Gerila GHB Global GM UKM GM13 GMI Google GRADUAN Guru Hakim Hakka Harakah Harga Hari Belia Negara Hariz Zuan Harun Taib HARUN YAHYA. PKR Harussani Zakari Harussani Zakaria Hasan Ali Hasan Basri Haziq Abd Aziz Haziq Abdullah HBN 2012 HINDRAF Hindu Hippie Hippies Hishamuddin Rais Hishamuddin Tun Hussein Onn Hisyamuddin Rais Hj. Hadi Awang Hollywood Homoseksual Hudud Hukum Barat Hukum Hudud Hunger Strikes Husam Musa Hutang Hutang Negara Ibu ICJ Idris Jusoh IKD Iklan Illuminati ILMU Imam Imam Muda Iman IMF Implikasi Indian Indonesia Inter-faith Marriage IPG IPTA IPTS IRI Irshad Manji Islam Islam Tanwiri Islamiah Ismail Mina Israel Istana Negara Jabatan Audit Negara Jabatan Peguam Negara Jalur Gemilang Jambatan Kedua JASA JATI Jenayah Jiddan Jingaa 13 Jiyyad Johan Jaafar Johan Raja Lawak Johor JPA JPM JPP UiTM k-POP Kaabah Kad Diskaun Kafirkah Aku Kahwin Campur Kak Wan Kalimah Allah Kamarul Bahrin KAMI Kapak Karikatur KARISMA Karpal Singh Kartun Karya KAS Katolik KDN Kebajikan Kebebasan Bersuara Kelab Penyokong Bn IPTA Kelab Penyokong Mahasiswa Kelab Sosialis UiTM Kelantan Kementeria Pengajian Tinggi Kementerian Pelajaran Malaysia Kempen PRU 13 Kepala Babi Kereta Keris KERJAYA KESATUAN Kesatuan Mahasiswa Malaysia Kesesakan Ketum Khairy Jamaluddin Khaled Nordin Khalid Ibrahim Khalid Ismath Khalid Jaafar Khalid Samad Khir Toyo Kiamat Kiasu KIMAK Kiram III KL GENGSTER 2 Komando Malaysia KOMAS Komrad Haizal KOMTAR Komunisme Konflik Konspirasi Kota Damansara KPN KPT Kristianisasi Kronisme KSN Kuantan Kubu Gajah Kuda KUIN KUIS Kultusisme LAHAD DATU Langgar Lapar Lelaki Harapan Dunia Lembaga Pengampunan Lenovo Lesbian LGBT Liberal Liberalisme Lim Chee Wee Lim Guan Eng Lim Guang Eng Lim Kit Siang Limau Mandarin Liqa LIWAT Liwat 2 LMP Logo Merdeka Low Yat Lynas MAFREL MAGAR Mahasewel Mahasiswa Mahasiswa Keadilan Mahasiswa Putra Mahasiswi Mahfuz Omar Majlis Belia Negara Majlis Fatwa Kebangsaan Majlis Mahasiswa Bertindak Majlis Peguam Majlis Syura Ulama PAS Makkah Maktab Malaisi Malaysia Malaysia Bangkit Malaysiakini Maliki Rafiee Mandeep Singh Mangsa MANIFESTO BARISAN NASIONAL MANIFESTO PAKATAN RAKYAT Manipulasi Maria Chin Abdullah Marina Mahathir MAS Maslee Malik Mat Sabu Matawang Mazlan Aliman MBM Media Meja Bulat PTPTN Melaka Melayu Memali Merdeka MESIR MILF Minda Intelek Misha Omar Misuari MMB MNLF Mogok Mohd Sabu Monarki MPKB MPP MT UMNO Muflis Mufti Muhyiddin Yassin Mukhriz Mahathir Mulia Munafik Murtad Musa Hasan Mustapha Ali Musuh Muzabzib N. Selangor Nadir Najib Najib Razak Nasa Nasharuddin Mat Isa Nasruddin Hassan National Debts Nazarudin Zainun NED Negara Islam Nepotisme NGOs Islam NIK ABDUH Nik Aziz Nizar Jamaluddin Noh Omar Noramfaizul Novandri NUJ Nuklear Nur Jazlan Mohamed Nurul Izzah Occupy Ong Jing Cheng Oppo OPPO Smartphone Ops Ops 2020 Ordinan Darurat Overseas P. Kamalanathan PAC Padang Kota Pahang Pak Zad Pakatan Rakyat Palestin Pantai Timur PAPA GOMO Parasit Parti Sosialis Malaysia PAS PAS Fitnah PAS For All PAS Kedah PAS Larut PAS MELAKA PAS Perak PASMA PAU 2013 PDRM Peguam Negara Pekan PEKIDA PELUANG Pemahsyuran Pembangkang Pemimpin Pencerahan Pendidikan Pendidikan Percuma PENGGANAS Pengganas SULU Penggerak Mahasiswa UM Pengundi Hantu Penjawat Awam Penyapu Perak Perang Saudara Percuma Perkara 10 PERKASA Permatang Pauh Perpaduan Melayu Persatuan Mahasiswa Universiti Malaya Persatuan Muka Buku Persepsi Perubahan Perusuh 28 April Petronas Phang Li Koon Piala FA Pilihanraya Pinhorn PKPMI PKR PKR Permatang Pauh PKR Selangor PKRPKR Pluralisme PMI PMI UM PMI USM PMIUM PMN PMO PMUKM Polis Politeknik Politik Pr PR1MA PRK PRKUM2013 PRKUM2014 PRKUPM2014 PRKUUM2014 Pro-M Pro-M UM Prof. Dato' Dr. Rohana Yusof Prof. Sidek Baba Progresif Progresif UM Propaganda Proto-Sejarah PROTON Provokasi PRU 13 PRU-13 PRU13 PSM PTD PTPTN Pulau Pinang Putrajaya Queensbay Mall Quran Radiasi Rafizi Ramli Ragut RAHMAN Rais Yatim Raja Rakyat Ramadhan Rasis Rasuah Raya Red Bean Army Revolusi Ridhuan Tee Abdullah Ringgit Malaysia Riot Rizab Negara RON 97 RON95 Rosmah Mansor RTM S.Ambiga Sabah Safwan Anang SAIFUL BUKHARI Salman Rushdie Saman SAMM SAMSENG Sarawak Report Sejarah Seks Seks Bebas Seksualiti Merdeka Selangor Serikat Mahasiswa SESAT Sewel Sg. Acheh. PAS Shabery Cheek Shah Alam Shahar Abdullah Shamsul Iskandar SHAZNI MUNIR Shukri Razab Shukri Rembau Sidek Baba Sin Chew Sinar Harian Siswa Penggerak Universiti SKMM SMM Solat Solusi Sombong Sosial Sosialis Sosialisme SPF SPM SPR Stadium Kelantan Statistik Strategi Suara Keadilan SUARAM Subsidi Suhardi Hassan Sukan Sulit Sultan Sultan Johor SULTAN OF KELANTAN Sultanate of Sulu Sulu Surat Syahid Zaini Syahredzan Johan Syariat Syed Zainal Syiah Syria Ta Tahun Baru Cina Taib Azzamuden Taksub PAS Tan Sri Khalid Abu Bakar Tanda Putera Tangan Asing Tangan Ghaib Tanggang Moden Tarbiyah Tarif Elektrik Tassawuf Teng Chang Yeow Teroris Tertiari The Nuth Gruph The Red Warriors Thubut Tian Chua TIBAI Tivoli Villa TNB Tokong Tol TOLAK Tony Pua Transeksual Transformasi Mahasiswa UUM Transgender Tuan Ibrahim Tuan Man TUKAR Tun Dr. Mahathir Tun Mahathir Tunku Abdul Aziz Tunnel TURUN Twitter UIAM UiTM Ujrah UKM Ulamak Ultra Ultra Kiasu UM UMNO Umum Undang-undang UNIMAP UNISEL UNISZA Unit Amal PAS Universiti Malaya UPM UPSI Uranium Usahawan Melayu USIM USM Usrah Ustaz Kazim Elias Ustaz Nasharuddin Mat Isa Ustaz Rujhan Utan Kayu Utara UTEM UTHM UTM Utusan Malaysia UUM Vivian Wacana Pembela dan NGO Islam Wan Azizah Wartawan Wasatiyyah Waythamoorthy We Love PM Wifi WPP WSJ Yahudi Yang DiPertuan Agong Yayasan Selangor Youth Yuktes Vijay Yusof al-Qardhawi Zahid Hamidi Zairil Khir Johari Zalim Zamry Abd Kadir Zionis Zuhdi Marzuki Zulkifli Nordin Zunar